פעילויות בחופשת הקורונה

יש לנו קיץ שונה ומוזר השנה…ימי החופש הגדול היו בדרך כלל ימים של כיף לילדים ולבילוי משפחות, מפגש עם בני משפחה וחברים. נסיעות לחו"ל, טיולים, פארקים, קניות, מופעי בידור ועוד.

השנה ההתנהלות שונה בשל מגפת הקורונה ואין לנו ברירה אלא להסתגל למציאות הקיימת ולמצוא עיסוקים תואמים למצב.

הורים וילדים המגיעים אלי לערך אבחון פסיכודידקטי גם בתקופת הקורונה מתלוננים על שיעמום ומתקשים לשנות מסלול התנהלות.

אביא כמה רעיונות לבילוי ועיסוק בבית, חלקם מבוססים על חיי ילדותי, שהיתה ללא מחשבים ללא אינטרנט, ללא נסיעות לחו"ל, ללא קניונים…ועם מכשיר טלויזיה המשדר בשחור לבן, טלפון קווי ותחבורה ציבורית והרבה הליכות ברגל…והיינו שמחים ומאושרים…

כדאי לתכנן את ימי החופשה, לפחות תכנון שבועי או יומי על מנת שהזמן לא יעבור ללא כלום. להציב 2-3 מטלות ליום.

  • ממליצה להתחיל עם סדר וארגון הסביבה הביתית. דברים שלא הספקנו לעשות בעבר כמו למיין בגדים, מחברות, ניירת, תמונות ועוד – זה הזמן. כך נרוויח סדר בבית, סדר בראש ובנפש ונפנה מקום לרעיונות חדשים.
  • אני אהבתי לעסוק בכל דבר שקשור לאומנות ויצירה: לרקום, לתפור, לסרוג, ליצור מכל חומר זמין או קנוי (אני שומרת עד היום שרשרת מהממת שיצרתי מגרעיני מלון יבשים בשילוב עם חרוזים צבעוניים. הכל הושחל על חוט ניילון). היום יש שפע רב, חומרים מגוונים ואפשר לקבל הדרכה באתרי האינטרנט כמעט לכל דבר שרוצים. אז קדימה! תחשבו מה אתם רוצים לעשות, תאספו את החומרים הדרושים ולעבודה!!!
  • לאוהבי הבישול; אפשר ללמוד להכין דברים קלים או מורכבים באופן עצמאי או עם עזרה של אחד מבני המשפחה, והכי חשוב שיהיה טעים לכם לאכול מה שהכנתם יחד. למומחים שבכם אפשר ליצור תחרות כמו 'מאסטר שף' ולגלות מאכלים וטעמים חדשים ומעניינים.
  • זה הזמן לשפר את האנגלית שלכם או ללמוד כל שפה אחרת בעזרת אפליקציות מגוונות ומותאמות לכל גיל (למשל DUOLINGO). השעורים ערוכים בעזרת תמונות ודבור, ומקלים על למוד השפה. הקליקו באינטרנט: לימוד שפות זרות בחינם, ותגיעו לכמה אפשרויות חלקן בחינם. שמעתי על נכד שגייס את סבתו, שתלמד אותו את שפת אמה. כך הנכד למד שפה וגם שימר את הקשר עם סבא וסבתא.
  • קריאת ספרים בעברית, אנגלית או כל שפה מומלצת גם לאוהבי הקריאה וגם למי שרוצה לשפר את קריאתו. החלפת ספרים בספריה העירונית הינה שרות הניתן בחינם. אפשר לבחור ספר לכל המשפחה או לפי גיל הילדים, להתחלק בקריאה, ואח"כ לשוחח על הספורים, להציג אותם, לצייר אותם וכל רעיון שעולה לכם…
  • הקצו זמן למשחקים משפחתיים בסופ"ש: כדאי להתאים המשחק לגילאי המשתתפים: כל סוגי קלפים, מונופול, פאזלים, ארץ/ עיר/ חי/ צומח, דמקה, שח מט, דומינו ועוד. לפעילות המשותפת יש יתרונות רבים בחיזוק הקשר בין בני המשפחה, למידה של מיומנויות חברתיות כמו: שתוף וויתור ועוד.
  • אפשר לקבוע מפגש משפחתי בו כל פעם אחד מבני המשפחה יפעיל את האחרים בתחומי כישרונותיו. למשל, משפחה שספרה על הקצאת חצי שעה ביום בו אחד מבני המשפחה מכין שעור ספורט. הטובים בשירה, תיאטרון, אומנות, בישול, תפירה, נגינה וכדומה, יכולים להכין פעילות לשאר בני המשפחה. מחזק מאד את הביטחון העצמי ומפתח כישורי תכנון, יצירתיות עמידה מול קהל, קשר בין בני המשפחה ועוד.

שתפו ברעיונות נוספים מוצלחים!!! שלחו למייל atararot@gmail.com .

הרעיונות הטובים יפורסמו!!!

קראו עוד:

משחק חברתי

משחק לביטוי רגשות

רעיונות נוספים לפעילויות

 

"אנחנו משפחה – אולי אין לנו הכל יחד, אבל יחד יש לנו הכל"!
atararot@gmail.com | 055-6822-582 | 09-7717-099
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן